Balansboll

Hur är din hunds fysiska form?
Hur toppar du formen inför tävlingssäsongen?
Vill du ha roligt tillsammans med din hund?

Balansbollträning är en väldigt effektiv träningsform som du kan använda dig av för att bygga upp din hunds fysik, kroppskontroll, balans och koordination.

Den fungerar väldigt bra som rehabiliteringsträning [ska ske i samråd med utbildad ansvarig], friskvårdsträning eller för att bara ha roligt tillsammans med din hund.

Med bollträning kommer du åt en del muskler som är svåra att nå vid annan träning, den lednära muskulaturen.
Vi hoppas att fler ska få upp ögonen för hur effektiv och rolig denna träningsform är, både ur ren friskvårds- men även rehabiliteringssynpunkt. Samarbetet mellan förare och hund brukar dessutom stärkas av denna typ av träning.

Viktigt att tänka på!

När man tränar med boll går säkerheten i första hand!
Du som tränar med din hund måste se till att bollen är stabiliserad och det inte finns risk att bollen kan rulla iväg och hunden gör sig illa. 

Första gången man blåser upp sin boll, blås upp den till 90% av sin maxstorlek och låt den stå med luft i ett dygn så hinner den expandera. Sedan kan man fylla upp med resterande luft, till bollens angivna maxstorlek.

Håll hundens klor korta vid träning med balansprodukterna så minskar risken att det uppstår kloskador och påfrestningen på balansredskapet minskar.

Se till att underlaget man tränar med bollen på är fritt från vassa föremål såsom grus och stenar, luta den inte mot värmekällor som ex. element, luta den heller inte mot vassa hörn.

Observera! Bollarna är träningsredskap som man använder tillsammans med sin hund, de ska inte användas som  leksak till hunden.